16 Mayıs 2014 Cuma

Dünyanın En Çılgın 6 Ekstrem Sporu

1.Volkan Kayağı

Son dönemlerde gayet popüler bir spor. Aktif volkanların tepesinden aşağıya doğru kayılıyor. Özellikle Nikaragua'daki Cerro Negro Volkanı'nda yapılan yarışmalara her yıl 10 binden fazla adrenalin tutkunu katılıyor.
  1. 2. Tren Sörfü

    Yasal bir spor değil. Yapılması suç. Ancak, heyecan tutkunları vazgeçmiyor. Hareket halindeki trenlerin üzerlerinde seyahat ediliyor. Almanya ve Güney Afrika'da çok yaygın.
  2. 3.Limbo Patenler

    Bu biraz zor bir spor. Her isteyen yapamıyor. Vücudun gayet esnek olması lazım. Bu spordaki rekor Aniket Chindak adlı bir çocuğa ait.
  3. 4. Timsahlı Bungee Jumping

    Yapılması biraz yürek isteyen bir spor. Timsah dolu göllerine veya nehirlerin üzerindeki köprü veya ağaçlardan atlanarak yapılıyor. Her şey ayarlanmış olsa da ufak bir hata korkunç facialara sebep olabilir.
  4. 5.Kayalık Dalışı

    Hawaii orijinli bir spor. Sporcular yüksek kayalıklardan akrobatik hareketlerle suya atlıyorlar. Ancak, atladıkları bölgenin yakınları da kayalıklarla dolu. bu sporu yaparken kayalıklara çarpıp ölen veya yaralananlar çok oluyor.
  5. 6.İp Üstünde Yürüme

    Bildiğin cambazlık. Ancak, bu spor da uçurum ve kayalıklarda yapılıyor. Önlemler alınıyor tabii. Rekor Christian Schou adlı bir adrenalin bağımlısına ait. 1000 metre yükseklikte ipin üstünde yürümüş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder