18 Mayıs 2014 Pazar

Bir Adrenalin Çılgınlığı Daha:İNSAN SAPANI!

İnsan sapanı çılgınlığı, popüler oyun Angry Birds’den esinlenilerek yapıldı.
Bu çılgın aktiviteyi, bungee jumping’in yatayı diye de tanımlayabiliriz. İki yüksek direk arasına gerilen elastik halat, bildiğiniz sapan atar gibi bir araçla gerilerek bırakılıyor.
Adrenali tavan yaptıran oldukça tehlikeli bu oyunu denemek yürek istiyor!insan sapani cilginligi Bir Adrenalin Çılgınlığı Daha: İnsan Sapanı!

Adrenalin Kanyonu Göynük!

Antalya`nın Kemer İlçesi Göynük Beldesi`nde eşsiz güzelliğe sahip Göynük Kanyonu, adrenalin tutkunu turistlerin yeni gözdesi haline geldi.Ecofun Adventurepark firması tarafından işletilen Göynük Kanyonu`na geçen yıl gelen 40 bin tatilci ve turist, heyecan dolu anlar yaşadı. Kanyona bu yıl 50 binden fazla turist gelmesi planlanıyor. Rehberler eşliğinde park içerisinde düzenlenen heyecanlı ve eğlenceli etkinliklere katılan tatilciler, adrenalin ve macerayı doyasıya yaşıyor. Bireysel veya gruplar halinde hareket edilen kanyon turunda tatilciler; trekking, canyoning, paintball ve zip wire (kanyon üzerinden telle geçiş) gibi hem eğlence hem de adrenalin yüklü etkinliklere katılıyor.

TREKKİNG TURLARI

Etkinlikler arasında özellikle Antik Likya veya kanyon yan yolunu izleyerek yapılan trekking turları büyük ilgi çekiyor. Kış mevsiminin bol yağışlı geçmesi nedeniyle kanyondaki su oranı da geçen yıla göre yüksek ve dere daha şiddetli akıyor. Turistler en çok kanyon içerisinde adrenalin turunu tercih ediyor.

Tur otobüsleriyle parka gelen turistler, buradan arazi taşıtlarıyla Göynük Kanyonu`nun derinliklerine götürülüyor. Bakir doğa ile iç içe olmanın keyfini yaşayan turistler, yazın 12 derece olan kanyondaki akarsu içinde zorlu bir yürüyüşe çıkıyor. Kanyon macerasında turistlere, profesyonel rehberler eşlik ediyor.Adrenalin Kanyonu Göynük!

ADRENALİN YOLU!

İşte macera asıl şimdi başlıyor. Dik kaya yamaca monte edilmiş, tahta bir patika üzerinde yürümelisiniz!!Adrenalin yolu!Adrenalin yolu!                       Adrenalin yolu!  Adrenalin yolu!

Dünyanın Eğlencesi Başladı

Vialand Tema Park yeni ünitelerle sezona ‘merhaba’ dedi. Biz de bu yenilikleri yerinde deneyelim dedik. Parkta her yaşa göre bir şeyler var ama üç saniyede 110 km hıza çıkan roller coaster ‘Nefeskesen’ kesinlikle ayrı bir ilgiyi hak ediyor.

Nefesler kesilecek
Vialand Tema Park içinde bu yıl; 110 km hıza üç saniyede çıkan roller coaster ‘Nefeskesen’ adrenalin sevenlerin hizmetine girdi. Parkuru, adını Alman savaş pilotu Max Immelman tarafından geliştirilen pikeden almış olan dünyaca ünlü Immelman burgusuna da sahip. Binmeye cesaret edenlerin Nefeskesen’de yaşayacağı 4G kuvveti, sadece Formula 1 araçları ve F16 uçaklarında hissediliyor. CNN International’ın haberine göre dünyanın en heyecan verici dördüncü roller coaster’ı.
Dünyanın eğlencesi başladı

Avrupa'nın en büyük "Korku Parkı" Antalya'ya


Avrupa'nın en büyük "adrenalin" temalı parkı, Antalya Göynük'te 40 bin metrekarelik orman arazisi içinde kuruluyor.Yapımı süren ve Mayıs'ta açılacak parkta, "haunted house-perili ev" ve "deep fear-derin korku" temalı bölümlerde yer alacak. Korkularıyla yüzleşmek isteyenler için çeşitli alternatiflerin bulunacak."Dünyada gördüğünüz hiçbir korku projesi ile aynı olmasın, benzeşsin, 'korku korku olalı böyle işlenmedi' denilsin istedik. Hislerle hareket edilecek karanlık labirentli yollar, en büyük kabuslarla karşılaşılacak odalar ve sürpriz aktivitelerle Türkiye'de ilk kez böyle bir deneyim yaşanacak."

Park içine göller, çamur havuzlarının da yapıldığını anlatan Dursun, maceracı yarışmacıların çamur kaplı malzemelerden atlayacağı, suların üzerinden geçeceği mekanların da oluşturulacak.

Sualtı motosikleti Bursalı Scuba Doo


Bursa’da tekne ve yat üretimi yapan bir firma, “Adrenalin Scuba Doo” adıyla tek kişilik elektrikli “sualtı motosikleti” üretti. Yüzme bilmeyenlerin de dalış yapabileceği bu araçla, regülatör kullanmadan 45 dakika denizin altında kalınabilecek.Yurtdışından 20 bin dolara ithal edilen sualtı motosikletinin benzerini, 5 bin dolara ürettiklerini söyleyen firma sahibi Burçin Doğan, “Bu araç sayesinde artık dalış yapmaktan kimse korkmayacak” dedi. Aracı iki yıllık Ar-Ge sürecinin ardından üretip, satışa sunduklarını belirten Doğan, patent için de başvuru yaptıklarını kaydetti.



Engellilere de uygun
10 kişilik bir ekiple günde 3 sualtı motosikleti üretebildiklerini ifade eden Doğan, “Aracımız, 5 ileri, iki geri vitese sahip. 2 ile 2.5 deniz mili sürat yapabiliyor. Araca taktığımız standart hava tankıyla bir kişi, 45-50 dakika su içinde regülatörsüz kalabiliyor. Dalış sırasında aracın önündeki oksijen tüpünden serbest hava akışı sağlanırken, su seviyesi omuza kadara geliyor” dedi.
Engellilerin de bu motosikleti kullanabileceğine dikkat çeken Doğan, “İki parmağını kullanan herkes, yüzmeyi bilsin ya da bilmesin bu aracı kullanabilir. Aracımız, şamandırayla deniz altında 5 metre derinlikte sabit kalıyor. Gözlük ya da kontak lensle de kullanılabilmekte” diye konuştu.
Sualtı motosikleti Bursalı Scuba Doo