10 Mayıs 2014 Cumartesi

Adrenalinle Anneler Günü Bir Başkaa..
ÜLKEMİZİN BAŞARISI! Erzurumlu Raftingciler Türkiye Şampiyonası 1. Ayak Yarışları’nı dördüncü sırada tamamladı.

Düzce’de yapılan 1. Ayak Yarışları’na, Erzurum GHSİM Dağcılık ve Doğa Sporları Antrenörü Çetin Bayram nezaretinde giden raftingciler iyi bir performans göstererek Erzurum’a döndü.

Türkiye’nin 8 ilinden 20 takımın katıldığı ve 200 sporcunun mücadele ettiği Türkiye Rafting Şampiyonası 1. Ayak Yarışları U23 Yaş Genç Erkekler ve Bayanlar ile Açık Yaş Büyük Erkekler kategorilerinde gerçekleşti. Mücadelelerin puanla yarışlarında büyük bir şanssızlık yaşayan Erzurum ekibin botu yırtıldı. Buna rağmen puanla yarışlarında 7 rakibinden üçüncü geride bırakan Antrenör Çetin Bayram’ın öğrencileri, 1.ayak yarışlarını 4. Sırada tamamladı. Düzce’ye yapılan 1. Ayak Yarışları’nın şampiyonu ise Yeditepe Üniversitesi oldu.

İkinci ayak yarışları Uzundere'de yapılacak

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık, Doğa ve Su Sporları Antrenörü Çetin Bayram, Türkiye Rafting Şampiyonası 2. Ayak Yarışları’nın ise Erzurum’un Uzundere ilçesinde yapılacağını söyledi. Bayram, “İkinci ayak yarışları 16-17-18 Mayıs 2014 tarihlerinde Uzundere’de yapılacak. Bu yarışları rekor sayıda takım ve sporcunun katılmasını bekliyoruz. Düzce’de yapılan 1. Ayak Yarışları’na iştirak edemeyen bir çok takım, Uzundere ilçemizde yapılacak olan yarışlara katılacak. Şimdiden tüm spor severleri Uzundere’de Mayıs ayındaki yarışları izlemeye davet ediyorum” dedi.

BUNGEE JUMPİNG

Bungee jumping kökeni Doğu Avusturalya'nın açıklarında Pasifik Okyanusununda "new hembridis" adalar grubundaki Vanatu adası yerlilerinin "Gkol" adını verdikleri erkekliğe geçiş törenlerinde bambudan yaptıkları kulelerden sarmaşıktan yaptıklara iplere bağlanarak atlamasına dayanır. Bungee jumping bireylerin yüksek bir yerden aşağıya atladıkları ve esnek bir halatla yukarı çekildikleri , heyecan verici bir etkinliktir. Adrenalin hücumunun doruğu olarak tanımlanan bu etkinlik, neredeyse sadece eğlence için yapılır... 3...2...1...Atla!"O"adımı atmaya hazır mısınız? Kendini boşluğa bırakıyorsun. Kanındaki adrenalinin hareketini hissetmek isteyenlere! "O" ilk adımı atma cesaretini göster gerisisüpperrr!!!
ADRENALİN SEVENLER AKHİSARA !

Seyir zevki ve yaşattığı heyecanla motor sporlarının en gözde etkinliklerinden olan Türkiye Motokros Şampiyonası bu hafta sonu ilk kez Akhisar'da.

 
Teknik, beceri, cesaret ve dengenin öne çıktığı Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 3. Ayağı Manisa ilinin Akhisar ilçesinde yarış severlerle buluşacak. Motokros Şampiyonası üçüncü ayak yarışı Akhisar Drag Pisti’nin yanındaki Motokros parkurunda 10-11 Mayıs tarihlerinde koşulacak. Türkiye'nin usta yarışçıları, hızlı gençleri ve minik yetenekleri start demirindeki yerlerini alacak. Ankara, İstanbul, İzmir, Muğla, Antalya, Tekirdağ ve Bursa başta olmak üzere birçok ilden sporcunun katılacağı Türkiye Motokros Şampiyonası, yarışçıların hünerlerini sergilediği büyük bir görsel şölene dönüşecek.

Toprak parkurda yarışçılar, 9 büyük rampayı ustalıkla atlayacaklar ve kıyasıya bir mücadele sergileyecekler. Dokuz kategoride yapılacak yarışlar, 10 Mayıs Cumartesi günü teknik kontrollerin ardından antrenman ve sıralama turlarıyla start alacak. 11 Mayıs Pazar günü ise iki etap halinde yarışçılar, start demirine sıralanacaklar.
Meydan okuma,heyecan,adrenalin,hız,macera,cesaret,risk...
Klasik spor dallarında bunlar bir yere kadar var. Ama adrenalin sporlarında sınır yok, zorlaya bildiğin seviye, gidebileceğin uç nokta her şey sana bağlı... Burada sınır sensin... Adrenalin sporları doğa koşullarına karşı mücadeleyi gerektiriyor... Beton duvarlarla sınırlandırılmış sıkıcı hayata alternatifler her gün yeni bir adrenalin spor dalı olarak karşımıza çıkıyor...Vücuttaki hormon seviyelerini altüst eden ve kendisinin bağımlısı olunan bu spor dallarını yakından tanıyalım. İnsanın doğayla yarışına ait oyunlardan biri sana uygun olabilir mi? Bizimle adrenalinin doruklarına tırmanmaya var mısınız?

UÇMAYI SEVENLERE...

Dünya paraşütle atlama rekoru kırıldı - - Dailymotion video

RAFTİNG TUTKUNLARINA.....



Türkiye ‘de rafting, nehir ve deniz kano sporlarını 1991 yılından bu yana aktif doğa sporcularının hizmetindedir.

Zengin doğal kaynaklarına sahip olan Türkiye, su sporları (rafting, kano ve nehir kayağı) için gelen ziyaretçilerine önemli bir akarsu potansiyeli sunmaktadır.

Türkiye’de irili ufaklı yüzlerce akarsu bulunmakta olup, birçoğu akarsu sporlarına elverişli yapıdadır.



Su sporları için geldiğiniz Türkiye’de Her türlü teknik ve güvenlik donanımını bulmanız mümkün. Her türden katılımcıya hizmet sunan parkur ve rotalarda eğitimli rehberlerin denetim ve gözetiminde hiç çekinmeden bu Büyük maceraya “merhaba” diyebilirsiniz.

Dünya standartlarında ilk sırayı alan CORUH NEHRİ ‘nde eşsiz rafting heyecanını, Güney-batıda yer alan DALAMAN CAY ‘ında günlük rafting tecrübesini, Akdeniz kıyılarında DENİZ KANO turlarının heyecanını yaşamak bir zevkdir.
 



YELKENLER FORAA!
Bosphorus Cup için geri sayım başladı!
Türkiye’nin sayılı yelkencilerinden Orhan Gorbon’un, İstanbul Boğazı’nda uluslararası bir yarışma düzenleme hayalini gerçekleştirdiği, yelkencilerin yarıştığı, eşsiz spor organizasyonu “Bosphorus Cup”, bu yıl 12. kez düzenleniyor. 5-8 Haziran 2014 tarihlerinde İstanbullu yelkenseverlerle buluşacak “Bosphorus Cup” için geri sayım başladı.
Türkiye’nin en önemli spor etkinlikleri arasında yer alan,  “Bosphorus Cup”, ‘ORG SPOR’ , Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenleniyor. Her yıl daha büyük ilgi gören, yurtdışından ve Türkiye’den yelkencilerin yarıştığı “Bosphorus Cup”, Asya ve Avrupa kıtalarını birleştiren ve sonsuz güzellikteki İstanbul Boğazı’nda katılımcılara ve izleyicilere büyük bir heyecan yaşatıyor.
Türk yelken dünyasının en heyecanlı ve en çekişmeli yelken yarışları arasında yer alan “Bosphorus Cup”ın düzenlenme amacı ile ilgili Bosphorus Cup Üst Yöneticisi Orhan Gorbon  “Bölgenin en büyük yat yarışı olma hedefinin yanısıra, İstanbul halkına yelken sporunu sevdirmek ve İstanbul Boğazı’nın güzelliklerini dünyaya tanıtmak“ olarak özetliyor.
Teknelerin denizle buluştuğu “Bosphorus Cup 2014”e, bu yıl, 100‘e yakın teknenin katılması bekleniyor. Yelken yarışlarında, 4 gün boyunca tekneler ve ekipler kıyasıya yarışacak… İzleyiciler ise muhteşem mimari yapıların eşsiz güzelliğinde ve boğaz manzar