15 Mayıs 2014 Perşembe

Yurtdışından 20 bin dolara ithal edilen sualtı motosikletinin benzerini, 5 bin dolara ürettiklerini söyleyen firma sahibi Burçin Doğan, “Bu araç sayesinde artık dalış yapmaktan kimse korkmayacak” dedi. Aracı iki yıllık Ar-Ge sürecinin ardından üretip, satışa sunduklarını belirten Doğan, patent için de başvuru yaptıklarını kaydetti.
Engellilere de uygun
10 kişilik bir ekiple günde 3 sualtı motosikleti üretebildiklerini ifade eden Doğan, “Aracımız, 5 ileri, iki geri vitese sahip. 2 ile 2.5 deniz mili sürat yapabiliyor. Araca taktığımız standart hava tankıyla bir kişi, 45-50 dakika su içinde regülatörsüz kalabiliyor. Dalış sırasında aracın önündeki oksijen tüpünden serbest hava akışı sağlanırken, su 
Yurtdışından 20 bin dolara ithal edilen sualtı motosikletinin benzerini, 5 bin dolara ürettiklerini söyleyen firma sahibi Burçin Doğan, “Bu araç sayesinde artık dalış yapmaktan kimse seviyesi omuza kadara geliyor” dedi.
Engellilerin de bu motosikleti kullanabileceğine dikkat çeken Doğan, “İki parmağını kullanan herkes, yüzmeyi bilsin ya da bilmesin bu aracı kullanabilir. Aracımız, şamandırayla deniz altında 5 metre derinlikte sabit kalıyor. Gözlük ya da kontak lensle de kullanılabilmekte” diye konuştu.